Ezúttal a maradék főtt kölesből fasírtot készítettem. (Kivételesen nem a megszokott
zabpehelyfasírt került az asztalra.) Ki gondolná, hogy ilyen sok arca van a kölesnek? Ez a gabonaféle a leggazdagabb ásványi anyagokban. A köles sok kovasavat tartalmaz, gazdag fluorban, kénben, foszforban is, és nem elhanyagolható vas-, magnézium-, kálium-, cink stb. tartalma sem. Ekképpen erősíti az immunrendszert, a kovasavak pedig az érfalakra, a kötőszövetekre, a hajra és a körmökre vannak jó hatással.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik4vWCY11Dl6xzI46PEJgBpbE_en65jiiN8lSkUQCm2PNhRE04SrOLFxqf4rvOVyXxepFkn8ioRypxuBE3Nl3rb5PrcTHVybWa2-m-XEEFMne6R__i1-hjnUcztxo7U2PJc_3HXHHknGg/s280/K%25C3%25B6lesfas%25C3%25ADrt.jpg) |
Kölesfasírt |
Hozzávalók:
- 1 bögre főtt köles
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- kakukkfű
- rozmaring
- fél teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál majoranna
- só
- lenmag
1. A már kész köleshez hozzákeverjük a fűszereket és a tojást. Ha túl folyós az állaga, fel lehet javítani egy kis búzacsírával.
2. A kapott masszából golyókat formázunk, majd kicsit szétlapítjuk őket.
3. A lepénykéket aztán olivával kikent tepsire fektetjük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.