Hozzávalók:
- 4 db reszelt, savanyú alma
- 3-4 marék dúrvára aprított dió
- 25 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
- 1 dl olaj
- Só
- Fahéj
- Nyírfacukor ízlés szerint
1. A rizslisztet az olajjal összekeverjük egy tálban, és teszünk hozzá egy csipet sót és egy evőkanál nyírfacukrot. Fontos, hogy morzsa állagú legyen a keverék. A keverék ¾-ét egy kiolajozott tortaformába terítjük, és jó alaposan lenyomkodjuk.
2. A morzsára helyezzük a reszelt almát, melyet előzőleg egy kevés nyírfacukorral és fahéjjal keverünk össze. Nem gond, ha leveses az alma, mert a rizsliszt sok nedvességet igényel.
3. A maradék morzsát az alma tetejére szórjuk, és 180 Cº-on készre sütjük.
Reggelire is fogyasztható ez a gyorsan elkészülő különlegesség.