2011. ápr. 6.

A diéta első lépése: DETOX

A Candida diéta első lépése: DETOX
A Candida-diéta első lépése ugyan a legnehezebb rész, de létfontosságú annak érdekében, hogy kiirtsd a szervezetedből a gombát és újra egészséges legyél! A diéta első lépésének rögtön nekiállhatsz, vagy kezdheted a tisztítókúrával elsőként, így felkészítheted a szervezeted a candida elleni küzdelemre!

Ez a szakasz két további részre osztható: elsőként a candida rizikófaktorainak megszüntetésére, másrészt, az étkezésed alapvető megváltoztatására. Ez a szakasz kb. 3 hétig tart, és csak ezt követően folytathatod a második lépéssel.

Főbb pontok:

Tisztítókúra (választható)
A candida lehetséges okainak megszüntetése
Szigorú diéta (3 hétig)

Tisztítókúra (választható)

Az étkezési szokások megváltoztatása lelassíthatja a candida gomba elszaporodását, ám annak érdekében, hogy helyreállítsd a fennálló helyzetet, tisztítókúrára van szükséged. Ideális esetben, ez a beöntéseket jelenti, mely során átmosod a bélrendszert, és ezzel együtt a candida populációkat is. Ugyanakkor, a nyers salátákból és párolt zöldségekből álló szigorú diéta is hasonló hatást vált ki.

A honlap Tisztítókúra részénél 3 lehetséges módozatot találsz, melyek közül kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet.

A candida lehetséges okainak megszüntetése

Ebben a fázisban nagyon fontos, hogy nem csak arra kell figyelni, amit eszel. Számos egyéb oka is létezik a candidiázisnak, és épp itt van az ideje, hogy megszüntesd ezeket az okokat. Lényeges ugyanakkor, hogy amikor a diétának vége és megszűnt a candida gomba által keltett panasz, lépésről-lépésre vissza lehet térni a korábbi életvitelhez. Persze érdemes bizonyos korlátokat szabni.

Az antibiotikumok az elsődleges okai a candidiázisnak, így próbáld meg kerülni ezeket, kivéve, ha elkerülhetetlenek! A fogamzásgátló tablettákról is megállapítható, hogy okoznak gombásodást, sőt ide sorolható a dohányzás, a stressz és a paraziták is.

Számos lehetséges oka lehet a candidiázisnak, és még nem is beszéltünk pl. a diabéteszről. A lényeg, hogy szüntesd meg azokat az okokat, amit csak tudsz, és koncentrálj a diéta tökéletesítésére és a szervezet megtisztítására.


Miután a szervezeted tisztítása megtörtént, két hét szigorú diéta következik. Nem szabad fogyasztani olyan ételeket, mint pl. a gyümölcsök, diófélék, csokoládé, alkohol, koffein, stb. De ne aggódj! Ezt követően jó pár ételt újra lehet majd enni!

Ez a 2-3 hét a legszigorúbb szakasza a diétának, de ezt követően csak sokkal egyszerűbb lesz! Nézd meg a recepteket, hátha találsz kedvedre valót!

.
Felkészülés a candida kiirtására

Ha minden lépést a szigorú szakasz alatt betartasz, elindul a candida-populációk pusztulása, és ez az állapot nem éppen kellemes. Számos olyan tüneted lehet, mint pl. fejfájás, izzadás, viszketés vagy hányinger, de nem kell ezek miatt aggódni!

Ezek a tünetek jelzik, hogy a diétád működik! Ez ugyanis annak az eredménye, hogy a candida-gomba pusztulásnak indul. A tünetek enyhítésére kiváló a szauna, a meleg fürdő, a rengeteg folyadék, és a C-vitamin