2011. ápr. 6.

Csicseriborsókrém

Nagyon sok recepttel szemben alapvető követelmény, hogy gyorsan el tudjam készíteni, mert nem akarom az egész estémet a konyhában tölteni. Ezért fordultam a kenyérre kenhető finomságokhoz. Íme egy példa.





Hozzávalók:

  • 15 dkg csicseriborsó
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 fej hagyma
  • kis olívaolaj
  • 1 fokhagyma
  • majoránna
  • 2 db babérlevél

1. A csicseriborsót legalább másfél napra beáztatjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevéllel, és némi sóval együtt.
2. Amikor már megpuhult, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és közben apróra szeljük a hagymát, és a borsóhoz adjuk a fokhagymával együtt.
3. Az összes összetevővel együtt leturmixoljuk a csicseriborsót, és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon kellemes az íze, és csupán egy hátulütője van: nagyon lassan fő meg. De ebből akár egy hétre való mennyiség lesz.

Jó étvágyat!