Ez talán férjem egyik kedvenc étele, amit képes lenne a hét minden napján fogyasztani. Ezt persze cseppet sem bánom, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és hamar megvan.
Hozzávalók:
- a csirkemellhez:
70 dkg csirkemell
tengeri só
fokhagyma
pirospaprika
szurokfű (oregano)
rozmaring (ez kifejezetten ajánlott a gombára)
- a grillezett zöldségekhez:
1 fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 cukkini
1 fej hagyma
fél szál póréhagyma
só, bors
bazsalikom
paprika
nyírfacukor
1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük másfél centi vastag szeletekre, megsózzuk, bedörzsöljük fokhagymával, és befűszerezzük.
2. A fűszerezett húst olívaolajon sütjük ki egy serpenyőben.
3. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, és először a kockára vágott hagymát kezdjük el párolni fedő nélkül.
4. Fontos, hogy erős lángon készüljenek a zöldségek, mert különben csak párolódni fognak. A hagymához ezután tesszük hozzá a többi felszeletelt zöldséget, és kevergetés mellett pirítjuk-pároljuk tovább.
5. Amikor már a répa is roppanósra sült, hozzátesszük az előzőleg egy kis tálkában összekevert fűszereket, és még pár percig kevergetjük.
Ez a fogás vacsorára és ebédre is fogyasztható, és alkalmazhatjuk a szigorú diéta alatt is. Én főztem hozzá rizst is, és természetesen a zöldségeket kedvünkre variálhatjuk. Különösen finom hozzá a kaliforniai paprika!
Jó étvágyat!