2011. máj. 9.

A diéta 2. lépése: a candida-gomba kiirtása

A Candida kiirtása
 
Most, hogy túlvagy a diéta első szakaszán, a szigorú tisztítókúrán, itt az ideje, hogy a következő lépésnek is nekiállj! A candida-diéta ezen szakasza tovább tart, rendszerint 4-6 hétig, ugyanakkor a candida gombák közvetlen kiirtásáról szól ez a szakasz, és újra lehet fogyasztani bizonyos ételeket!

Főbb jellemzők:

    * Bizonyos ételek visszaállítása a mindennapokba
    * Gombaellenes szerek szedésének kezdete
    * Hossz: kb. 4-6 hét

A diéta

A candida-diéta 2. lépése nem olyan szigorú, mint az első szakasz, legalábbis a fogyasztható ételek tekintetében. Az első szakaszban fogyaszthatókon kívül, újra lehet fogyasztani bizonyos ételféleségeket. Már túljutottál egy 2-3 hetes tisztítókúrán, így el lehet kezdeni egy változatosabb diétát.

Bizonyos gyümölcsöket lehet visszaállítani a második fázis során, elsősorban az alacsonyabb cukortartalmú almát és a bogyókat. A magas gyümölcstartalmú narancs, szőlő és banán továbbra is kerülendő.

Bizonyos magasabb szénhidráttartalmú ételeket is lehet enni kicsi mennyiségben. Ide tartozik a burgonya és a babfélék. Annak ellenére, hogy ezeket a szervezet cukorrá bontja le, ami ugyancsak táptalaja a candida-gombának, teljes értékű ételek, amiket a szervezet sokkal lassabban bont le. A második szakaszban tehát, ugyan kisebb adagokban, de fogyasztani lehet a burgonyát és a babféléket.

A második szakasz különösen fontos hozzátartozója: a víz. Rengeteg folyadékot kell fogyasztani ezalatt a szakasz alatt is, hiszen segíteni fog a candida kiéheztetése által okozott tünetek elviselésében, és kimossa a méreganyagokat szervezetből.

Gombaellenes szerek

Most lehet elkezdeni a gombaellenes szerek szedését, hogy igazán felvegyük a harcot a gombával szemben. Rengeteg természetes gombaölő táplálék-kiegészítő létezik, de egész egyszerűen az elkészített ételekhez is adagolhatod. Amennyiben ezek nem bizonyulnának hatásosnak, fordulj a kezelőorvosodhoz, és próbáld ki a gombaölő gyógyszereket!

Az egyik legnehezebb feladat annak megállapítása, hogy melyik gombaölőt használd. Voltaképpen erre nincs egyöntetű szabály; addig kell próbálgatni ezeket a szereket, míg nem érzékeled az elvonási tüneteket. Pl. kezdheted a grapefruitmag-kivonattal 5 napig, és ha ez nem használ, kipróbálhatod az oregano-olajat. Addig csináld, míg valami hatásosnak nem bizonyul! Gyakran az a legjobb választás, ha felváltva használod őket.

Természetes gombaölők

    * Aloe Vera
    * Koriander
    * Szegfűszeg
    * Fokhagyma
    * Fahéj
    * Goldenseal (Aranygyökér)
    * Grapefruit-mag
    * Olívaolaj
    * Oregano-olaj
    * Fekete dió
    * Pau d'Arco


Az első szakasz során már tapasztalhattad az elvonási tüneteket (izzadás, fejfájás, idegesség, hányinger). Ha ez így van, jobb, ha vársz pár napot a gombaölő szerek szedésével. Ez fel fogja gyorsítani a candida kiéheztetését és feltehetően a tünetek még rosszabbak lesznek.