2011. ápr. 29.

Csirkemell szeletek kurkumás öntettel és zöldborsó mousse-szal

A VKF! 42. - Színpompás ételek c. versenyre szeretnék nevezni ezzel a recepttel. A fotó talán nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, és a candida-diéta is rendesen megköti a kezem, de azért nevezek. A köretként javasolt zöldborsó mousse receptjét itt találjátok.

Csirkemell kurkuma mártással


Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 2 bio leveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés citromlé
  • 2-3 dl joghurt
  • 1 dl fehérbor (candidások ezt hagyják ki, ha lehet)
  • 1 teáskanál kurkuma

1. A csirkemelleket vágjuk ketté, majd tegyük fel főni a bio leveskockával és kb. 1 l vízzel kb. 20 percre.
2. Míg a hús fő, és a zöldborsó mousse sül a sütőben, elkészíthetjük a mártást.
3. A hagymát szeljük nagyon apró kockákra (én könnyekkel küszködve, de lereszeltem), és helyezzük egy serpenyőbe a borral (candidások helyettesíthetik vízzel) és leveskockával, és addig főzzük, míg szinte olyan lesz az állaga, mint egy lekvárnak.
4. Eztán tehetjük hozzá a joghurtot, a fűszereket és a citromlét.
5. Egy kicsit kevergetjük, és már kész is a szósz.
6. A húst felszeleteljük, a mártást rátesszük, és 1-1 zöldborsó mousse-t teszünk mellé.



Jó étvágyat!