Csirkemell kurkuma mártással |
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemellfilé
- 2 bio leveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- kevés citromlé
- 2-3 dl joghurt
- 1 dl fehérbor (candidások ezt hagyják ki, ha lehet)
- só
- 1 teáskanál kurkuma
1. A csirkemelleket vágjuk ketté, majd tegyük fel főni a bio leveskockával és kb. 1 l vízzel kb. 20 percre.
2. Míg a hús fő, és a zöldborsó mousse sül a sütőben, elkészíthetjük a mártást.
3. A hagymát szeljük nagyon apró kockákra (én könnyekkel küszködve, de lereszeltem), és helyezzük egy serpenyőbe a borral (candidások helyettesíthetik vízzel) és leveskockával, és addig főzzük, míg szinte olyan lesz az állaga, mint egy lekvárnak.
4. Eztán tehetjük hozzá a joghurtot, a fűszereket és a citromlét.
5. Egy kicsit kevergetjük, és már kész is a szósz.
6. A húst felszeleteljük, a mártást rátesszük, és 1-1 zöldborsó mousse-t teszünk mellé.
Jó étvágyat!