Pilótakeksz |
Hozzávalók:
- 50 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 20 dkg kókuszzsír
- 2 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- kis citrom reszelt héja
- fahéj
- 3 evőkanál karob
A krémhez:
- 15 dkg kókuszzsír
- 6 dkg nyírfacukor
- 3 evőkanál karob
1. A tészta hozzávalóit a karob kivételével összedolgozzuk, majd elfelezzük.
2. Az egyik részt alaposan összedolgozzuk a karobbal, és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
3. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró sütőbe helyezzük kb. 12 percre.
4. A világosabb és a karobos korongokat a krémmel összetapasztjuk, és már készen is vagyunk.
Kb. fél-egy napot kell hagyni pihenni, hogy megpuhuljon a sütemény.