Zöldborsó mousse |
Hozzávalók:
- 300 g zöldborsó
- 2 kisebb tojás vagy egy nagy
- 3 dl joghurt
- só, fokhagyma
- szerecsendió
1. Vajazzunk meg 4 vagy 5 szuflé tálkáét, majd helyezzük a fogyasztóba.
2. A zöldborsót főzzük kb. 3-5 percig lobogó és sós vízben, amibe teszünk egy kis zsiradékot és 1 teáskanál nyírfacukrot.
2. Ízesítsük a fokhagymával, a kevéske szerecsendióval és a sóval, majd nagyon finomra turmixoljuk össze a joghurttal.
3. Óvatosan adagoljuk a szufléformákba (lehet helyette egy jénai tálat is használni, de ebben mutatósabb), majd a formákat tegyük egy vízzel félig tele tepsibe.
4. Kb. 25 percig 170 fokon süssük a zöldborsót.
Nagyon mutatós, egészséges és finom, akár köretként, akár magában.