2011. ápr. 7.

Tőkehalfilé sajtpaplanban krumplipürével

Nem szeretem a halat. Sajnos. Ám mégis rávettem magam, hogy néha-néha csináljak belőle valamit. Az alábbi recept még nekem is tetszett. főleg, hogy cseppet sem lehet érezni a hal ízét.





Hozzávalók:

  • 60 dkg tőkehalfilé (lehet bármilyen tengeri halat használni, bőr és szálka nélkül)
  • só, bors, szerecsendió, pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. mozzarella)
  • fél doboz joghurt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 60 dkg burgonya a püréhez

1. A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük főni.
2. Míg a krumpli fő, a halat befűszerezzük, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütjük olívaolajon.
3. Ezután egy kiolajozott tepsibe fektetjük a halszeleteket.
4. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tojással és a joghurttal, majd a halra simítjuk.
5. Előmelegített sütőben, nagy lángon kb. 15-20 percig sütjük.
6. A krumplit összenyomkodjuk, és egy kis joghurttal keverjük össze, valamint ízesítjük

Nem tartom valószínűnek, hogy Fukusima után bátorkodni fogok ismeretlen eredetű halat venni, de azért nem rossz recept. :-)