A receptet a nosalty.hu oldalon találtam, de változtattam az összetevőkön, hogy candidás betegek is fogyaszthassák. Vigyázat! A krumpli miatt szigorú diétában nem alkalmas (az első két hét során)!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjE49-EWLclCKBh9HNwXvr4zFgmWzH2uE9j6TutNfGry7ohGWmrwneBRr-kKjM-G-O_5KkYqUeKeM-yqSVuc2ZqOsfG1UYemTV9rkUyVzJMw4wJKzKcSabgUYhe-FYUxc_McfICv7XsXGA/s320/spen%25C3%25B3tos-nudli.jpg)
- 10 dkg spenót (én fagyasztottat használtam)
- 30 dkg krumpli
- 15-20 dkg tönkölybúza liszt (vagy amennyit felvesz)
- 1 tojás
- só
- pár kanál oliva
- 10 dkg reszelt mozarella vagy anikó sajt
- 1 pohár joghurt
- só, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
2. A fagyasztott spenótot lassú tűzön felmelegítjük, szükség esetén egy kis vizet öntünk alá.
3. A krumplit, a tojást, a sót és a spenótot a liszttel addig keverjük, amíg formázható tésztát kapunk, majd kukackákat formálunk belőlük (1 cm vastag).
4. A kukacokat forró vízben kifőzzük, majd olivára fektetjük.
5. A joghurtot összekeverjük a szerecsendióval, sóval és a fokhagymával, majd a nudlira merjük.
6. Reszelt sajttal tálaljuk.
A spenót íze kevésbé érvényesül ebben a remekben, de ezt én nem is bántam:-)