![]() |
Csirkefasírt |
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé ledarálva
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- kakukkfű
- majoranna
- 1 teáskanál kömény
- só
- bors
- paprika
- 2 tojás
- olívaolaj
- szárított búzacsíra
- teljeskiőrlésű morzsa/grahamlisztes lenmagkeverék
1. A húst ledaráljuk, a hagymát apró kockákra szeleteljük, és hozzáadjuk a húshoz.
2. Belekeverjük a fűszereket, a sót, és hozzáadjuk a tojásokat.
3. Nagyon alaposan elkeverjük, és hozzáadagolunk pár kanál búzacsírát. Vigyázat! A búzacsíra sok folyadékot szív magába, így óvatosan bánjunk vele!
4. Én fél órára hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek, de ez elhagyható.
5. A húsos masszából ezután kis gombócokat formálunk, lepénnyé nyomjuk őket, és megforgatjuk a morzsában vagy, ennek hiányában, a grahamlisztes lenmagkeverékben.
6. Forró olíván kisütjük őket.
Nagyon finom lett!