![]() |
Hagymás-sajtos pite naplementében :-) |
Hozzávalók:
- a pitéhez:
30 dkg rozsliszt
5 evőkanál olivalolaj
1 teáskanál só
3 dl víz
- a hagymás-sajtos lepelhez:
80 dkg hagyma
olívaolaj a pároláshoz
2 db tojás
2,5 dl joghurt
só, szerecsendió, bors
10 dkg Anikó-sajt
1. A hagymát apróra szeljük, a sajtot lereszeljük, és a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
2. A tésztát gyorsan összedolgozzuk, majd elnyomkodjuk egy nagy gáztepsiben, és a sütőbe toljuk 10 percre.
3. Míg a tészta sül, a hagymát olajon üvegesre pároljuk, és a többi hozzávalóval együtt elkeverjük.
4. A 10 perc lejártát követően a tésztára rétegezzük a hagymás keveréket, és további 15-20 percig sütjük légkeveréses sütőben.
Nagyon ízletes, hidegen és melegen egyaránt. Salátával együtt kiváló vacsora vagy akár ebéd.