![]() |
Hagymás burgonyaleves |
Hozzávalók:
- 3-4 közepes méretű krumpli
- 2 hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 dl szójatej
- 1 újhagyma
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 dl joghurt
- rozmaring
- só
1. A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon.
2. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük.
3. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk hűlni, és botmixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
4. Megint visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot. Egy utolsót forralunk rajta és már kész is!
Nagyon laktató, akár önmagában is fogyasztható levesünk lesz!