Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál nyírfacukor avagy xillit
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olajos mag (pl. szezámmag, lenmag)
- 7 evőkanál oliva
- 3 dl kézmeleg víz
1. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, magvakkal és a citrommal megpezsegtetett szódabikarbónával.
2. A keverékhez adjuk az olajat, majd a vizet.
3. Az egészet összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt királyformába helyezzük.
4. Légkeveréses sütőben 180 C°-on, kb. 30 percig készre sütjük.
Ez a kenyér rendkívül gyorsan elkészül, és minden tekintetben megfelel a diéta elvárásainak. A szigorú diéta alatt is fogyasztható. A lenmag is kiváló fegyver a gombával szemben. Én előszeretettel alkalmazom.