Almás-diós muffin |
Hozzávalók:
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg zabpehely
- 10 dkg nyírfacukor
- 4 db reszelt alma
- 2 db tojás
- kb. 1 dl olaj
- reszelt citromhéj
- fahéj
- szódabikarbóna
2. Az almát megmossuk, meghámozzuk és a lereszeljük.
3. A lisztet összekeverjük, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, a cukorral, a pehellyel és a dióval.
4. A keverékhez keverjük a tojásokat, az almát és az olajat, majd kanállal muffinformába szépen elosztjuk és kb. 190 fokon kisütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett, mert voltak köztük elég kicsik is. Ugyanis azt vettem észre, hogy a kisebb muffinoknak kevésbé állnak ellen a vendégek.