Hozzávalók:
- 60 dkg tőkehalfilé (lehet bármilyen tengeri halat használni, bőr és szálka nélkül)
- só, bors, szerecsendió, pirospaprika
- 10 dkg reszelt sajt (pl. mozzarella)
- fél doboz joghurt
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
- 60 dkg burgonya a püréhez
1. A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük főni.
2. Míg a krumpli fő, a halat befűszerezzük, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütjük olívaolajon.
3. Ezután egy kiolajozott tepsibe fektetjük a halszeleteket.
4. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tojással és a joghurttal, majd a halra simítjuk.
5. Előmelegített sütőben, nagy lángon kb. 15-20 percig sütjük.
6. A krumplit összenyomkodjuk, és egy kis joghurttal keverjük össze, valamint ízesítjük
Nem tartom valószínűnek, hogy Fukusima után bátorkodni fogok ismeretlen eredetű halat venni, de azért nem rossz recept. :-)