Hozzávalók:
- a tésztához:
- 30 dkg rozsliszt
- 4 evőkanál olivaolaj
- csipet só
- 2,5 dl víz
- a feltéthez:
- 1,5 kis konzerv sűrített paradicsom vízzel felöntve
- 1 fej hagyma apróra szelve
- 1 cukkini felszeletelve
- rozmaring, kakukkfű
- oregánó, bazsalikom
- só
- sajt a tetejére
1. A tésztához az összetevőket összedolgozzuk, majd beolajozott kézzel egy kikent tepsibe nyomkodjuk.
2. A tésztát ezután előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
3. A mártáshoz a hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vízzel felöntött paradicsompürét. (Vigyázzunk, nehogy cukorral tartósított konzervet vásároljunk! A legjobb, amiben csak a paradicsom és só van!)
4. Belehelyezzük a cukkinit és a fűszereket, majd addig pároljuk az egészet, míg puha nem lesz a cukkini.
5. A tésztát kivesszük a sütőből, és a tetejére tesszük a mártást, majd sajtot reszelünk rá.
6. Az egészet visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt megpirul.
Nagyon gyors és finom. Mi ebédre is ezt ettük.