Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 15 dkg mozarella sajt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 13 dkg vaj
- fél pohár joghurt
- 1 evőkanál tengeri só
- 1 db tojás
- ízlés szerint magok
1. A sajtot lereszeljük, majd a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
2. A száraz összetevőket alaposan elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
3. Ezt követően dolgozzuk el a tésztát a joghurttal, sajttal és a tojással.
4. A tésztát szükség esetén fél órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a szokásos módon kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
5. Tetejét tojássárgájával kenjük meg, de én ezt a lépést kihagytam.
Ez egy kiváló alternatíva, ha vendégek jönnének.