A mángold külsejét és ízét tekintve hasonlít a spenóthoz, de az íze egy kicsit erőteljesebb, selymesebb annál. Tele van antioxidánssal, így a rák megelőzésében nagy szerepe van. Kimagasló mennyiségű C-vitamint és karotinoidokat tartalmaz, mely utóbbi különösen a dohányosoknak segít a tüdőrák megelőzésében. Fogyasszunk minél többet belőle!
Mángoldos tálkák |
Hozzávalók:
- 40 dkg mángold
- tengeri só
- oliva
- tálkánként 1-1 tojás
- fokhagyma
- bazsalikom
- kevés nyírfacukor
- bors
1. A sütőt 180 fokra melegítjük.
2. A mángoldot megmossuk, lecsepegtetjük, majd kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá adagoljuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, megsózzuk, és lefedve 3 percig főni hagyjuk.
3. Ezalatt a szuflétálkákat kivajazzuk, és a mángoldot beletesszük. A tetejére ütünk egy tojást, és a sütőbe tóljuk.
4. Addig kell sütni, amíg a tojásfehérje megkocsonyásodik a tetején.
Sajnos, ezer dolgot csináltam egyszerre, így bennfelejtettem a szuflékat a sütőben. Ezért lettek ilyen csúnyák.
Fokhagymás pirítóssal a legjobb!