2011. ápr. 27.

Sóskafőzelék

Az alábbi főzelékhez fagyasztott sóskát használtam, és azért teszem fel, mert gyakran a legegyszerűbb ételeket felejtjük el. Sajnos, a fotó nem igazán sikerült.

Sóskafőzelék


Hozzávalók:

  • 700 g fogyasztott sóska
  • fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • búzacsíra/rizsliszt
  • stevia v. xillit ízlés szerint

1. A sóskát kiolvasztjuk, majd felforraljuk.
2. Hozzátesszük a fokhagymát és ízesítjük sóval, nyírfacukorral.
3. A joghurtot összekeverjük a búzacsírával vagy a teljeskiőrlésű rizsliszttel és a főzelékhez adjuk.
4. Felforraljuk és még pár percig főzögetjük.

Feltétként tükörtojást vagy keménytojást adhatunk.