Sok helyen olvastam, hogy rossz íze van a karobnak. Ettől függetlenül vettem egy dobozzal, és nálam rácáfolt. Tökéletesen helyettesíti a kakaóport, mind az állaga, mind pedig az íze tekintetében. Ez a recept szintén szupergyors, és jól kombinálható dióval, mandulával, fahéjjal, stb.
Hozzávalók:
2 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
1/2 bögre nyírfacukor
3-4 evőkanál karob (lehet több is)
1 teáskanál fahéj
fél citrom reszelt héja
fél teáskanál szódabikarbóna
2/3 bögre olaj
2 1/2 bögre víz
1. Az összetevőket egy tálban összekeverjük, és egy tortaformába helyezzük.
2. Légkeveréses sütőben, kb. 30 percen át sütjük. Tűpróbát végzünk, bár a sütinek kifejezetten jót tesz, ha nem szárítjuk ki.
Eredetileg vendégeket vártunk, akik nem jöttek el, de jött egy még kedvesebb személy, a sógornőcském, aki belekóstolhatott. Ő még nyersen is szereti a tésztákat! :-)