Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 2 szelet sonka (tartósítószermentes)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál oliva
- 3 db babérlevél
- só, bors, lestyán
1. A borsót egy északára vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
2. Kevés olívaolajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzádobjuk a fokhagymákat, és a borsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
3.Hozzátesszük a sonkaszeleteket, és a leveskockát. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk (a fekete bors is gombaölő hatású).
4. Addig főzzük, míg puha nem lesz, és csak a legvégén tesszük hozzá a lestyánt, különben hő hatására elveszti aromáját.
Mint a legtöbb hüvelyes, a csicseriborsó is sokáig fő, így legyünk türelemmel, mert megéri.