2011. márc. 30.

Almás-diós ötperces sütemény

Kedves sógornőm megvendégelés céljából készült ez a pár perc alatt elkészíthető sütemény. Az alma miatt sajnos, csak a szigorú diétát követően fogyasztható.




Hozzávalók:

  • 4 db reszelt, savanyú alma
  • 3-4 marék dúrvára aprított dió
  • 25 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
  • 1 dl olaj
  • Fahéj
  • Nyírfacukor ízlés szerint

1. A rizslisztet az olajjal összekeverjük egy tálban, és teszünk hozzá egy csipet sót és egy evőkanál nyírfacukrot. Fontos, hogy morzsa állagú legyen a keverék. A keverék ¾-ét egy kiolajozott tortaformába terítjük, és jó alaposan lenyomkodjuk.
2. A morzsára helyezzük a reszelt almát, melyet előzőleg egy kevés nyírfacukorral és fahéjjal keverünk össze. Nem gond, ha leveses az alma, mert a rizsliszt sok nedvességet igényel.
3. A maradék morzsát az alma tetejére szórjuk, és 180 Cº-on készre sütjük.

Reggelire is fogyasztható ez a gyorsan elkészülő különlegesség.