2011. márc. 26.

Élesztő nélküli lángos

A receptek után kutatva, nagyon megkívántuk a lángost. Ez a változat ugyan nem olyan finom, mint a megszokott, de sokkal egészségesebb, és a fokhagymával megkent falatok, még adnak is egy pofont a candidának!


Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • fél evőkanál só
  • 1 teáskanál nyírfacukor vagy egy pici stevia
  • 2-3 dl melegvíz
  • olivalolaj a sütéshez

1. A hozzávalókat összekeverjük, az olajat felmelegítjük egy serpenyőben.
2. Amikor már elég forró az olaj, a kezünket beolajozzuk (ezt a módszert anyukám mutatta, és könnyebb kinyújtani így a tésztát), és evőkanálnyi tésztából, a megszokottnál kisebb, és vékonyabb lángosokat formázunk.
3. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a tetejét fokhagymával és joghurttal kenjük meg, és szórhatunk rá reszelt mozarellát is.

Két helyen is megégettem magam, és a tűzhelyre borult az olaj, mert a tészta nagyon sulykos, így, amikor meg akartam fordítani, a serpenyő elborult. Mindezek ellenére megérte, mert nagyon jó lett!