Hozzávalók (2-3 személyre):
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- fél evőkanál só
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy egy pici stevia
- 2-3 dl melegvíz
- olivalolaj a sütéshez
1. A hozzávalókat összekeverjük, az olajat felmelegítjük egy serpenyőben.
2. Amikor már elég forró az olaj, a kezünket beolajozzuk (ezt a módszert anyukám mutatta, és könnyebb kinyújtani így a tésztát), és evőkanálnyi tésztából, a megszokottnál kisebb, és vékonyabb lángosokat formázunk.
3. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a tetejét fokhagymával és joghurttal kenjük meg, és szórhatunk rá reszelt mozarellát is.
Két helyen is megégettem magam, és a tűzhelyre borult az olaj, mert a tészta nagyon sulykos, így, amikor meg akartam fordítani, a serpenyő elborult. Mindezek ellenére megérte, mert nagyon jó lett!