Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- pár szelet tartósítószer mentes sonka
- 1 nagy pohár joghurt
- szerecsendió
- só, bors
- olivaolaj
- teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (én a saját kenyeremet daráltam le)
- 10-15 dkg mozarella
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük.
2. Míg a karfiol fő, a sonkát felszeleteljük, oliva olajjal kikenünk egy jénai tálat, a sajtot lereszeljük és a joghurtot összekeverjük a sóval, szerecsendióval.
3. A megfőtt karfiolt a jénai tálba fektetett sonkaszeletekre helyezzük, és nyakon öntjük a joghurtos öntettel.
4. A tetejére sajtot szórunk, és addig sütjük, míg a teteje szép barna lesz.
Köretnek készítettem hozzá pár szem héjában főtt krumplit, amit egy kis oliván megsütöttem. Gyors, kiadós, és finom. Jól esett egy kis finomság a szigorú diéta alatt.