2011. ápr. 19.

Grahamlisztes palacsinta karobos öntettel

Végre rávettem magam, és kipróbáltam, hogy vajon sikerül-e palacsintát készítenem. Nos, bátran állíthatom, hogy nincs mitől félni, mert egyszerűségén túlmenően, az íze is majdnem ugyanolyan, mint fehérlisztes társának. Ezt a verziót tojásmentes diétában is lehet alkalmazni, és cukorbetegek részére is kiváló! A candida diéta szigorú szakaszában mértékkel fogyasszuk!

Grahamlisztes palacsinta


Hozzávalók:

a palacsintákhoz:

  • 2 dj szójatej (lehet 3 dl szójatej is)
  • 1 dl rizstej (végre elfogyott!)
  • 15 dkg grahamliszt (gluténmentes diétában rizslissztel helyettesíthető
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • kis olívaolaj

- az öntethez:

  • 5 dkg karobpor
  • nyírfacukor
  • szójatej vagy víz
1. A hozzávalókat a víz kivételével alaposan összekeverjük, majd a végén hozzáadagoljuk a vizet.
2. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
3. Az öntethez az összetevőket összekeverjük, és a palacsintákra kenjük.

Elkészítési idő a sütéssel együtt 40 perc.

A karobpor, avagy a szentjánoskenyérmag remek helyettesítője a kakaópornak, és alacsony zsírtartalmánál fogva a fogyókúrák kiegészítője is lehet. Emellett, magas vérnyomás esetén is ajánlható, mert nem tartalmaz izgatószert (teobromin), mint a kakaó.

Természetesen, lehet fahéjjal is tölteni a palacsintát, vagy rengeteg sós tölteléket is el tudok képzelni. Másrészről, a joghurttal elkevert citromhéj is nagyszerű alternatíva.