Grahamlisztes palacsinta |
Hozzávalók:
a palacsintákhoz:
- 2 dj szójatej (lehet 3 dl szójatej is)
- 1 dl rizstej (végre elfogyott!)
- 15 dkg grahamliszt (gluténmentes diétában rizslissztel helyettesíthető
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- só
- kis olívaolaj
- az öntethez:
- 5 dkg karobpor
- nyírfacukor
- szójatej vagy víz
2. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
3. Az öntethez az összetevőket összekeverjük, és a palacsintákra kenjük.
Elkészítési idő a sütéssel együtt 40 perc.
A karobpor, avagy a szentjánoskenyérmag remek helyettesítője a kakaópornak, és alacsony zsírtartalmánál fogva a fogyókúrák kiegészítője is lehet. Emellett, magas vérnyomás esetén is ajánlható, mert nem tartalmaz izgatószert (teobromin), mint a kakaó.
Természetesen, lehet fahéjjal is tölteni a palacsintát, vagy rengeteg sós tölteléket is el tudok képzelni. Másrészről, a joghurttal elkevert citromhéj is nagyszerű alternatíva.