2011. ápr. 18.

Zöldbabfőzelék csirkefasírttal

A már részletezett csirkefasírt a zöldbabfőzelék mellé készült, melyet a szigorú időszak alatt is ehetünk.
A rántáshoz használt rizsliszt, ami egyébként kiváló sűrítő, pedig lehetővé teszi, hogy a főzeléket lisztérzékenyek is fogyaszthatják.


Zöldbabfőzelék


Hozzávalók:

  • 60 dkg fagyasztott zöldbab
  • fokhagyma
  • paprika
  • olívaolaj
  • teljeskiőrlésű rizsliszt

1. A zöldbabot annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
2. Amikor már puha, elkészítjük a rántást. Ehhez olívaolajat melegítünk, amibe a lisztet keverjük, és gyorsan mellédobjuk a zúzott fokhagymát , és megszórjuk paprikával.
3. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert a paprikával a rántás megkeseredhet, és az egész összeeshet. Így amikor, összekevertük az alapanyagokat, tüstént a zöldbabhoz adjuk.
4. Még pár percig főzzük, és már kész is!