A rántáshoz használt rizsliszt, ami egyébként kiváló sűrítő, pedig lehetővé teszi, hogy a főzeléket lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Zöldbabfőzelék |
Hozzávalók:
- 60 dkg fagyasztott zöldbab
- só
- fokhagyma
- paprika
- olívaolaj
- teljeskiőrlésű rizsliszt
1. A zöldbabot annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
2. Amikor már puha, elkészítjük a rántást. Ehhez olívaolajat melegítünk, amibe a lisztet keverjük, és gyorsan mellédobjuk a zúzott fokhagymát , és megszórjuk paprikával.
3. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert a paprikával a rántás megkeseredhet, és az egész összeeshet. Így amikor, összekevertük az alapanyagokat, tüstént a zöldbabhoz adjuk.
4. Még pár percig főzzük, és már kész is!