2011. ápr. 8.

Hagymás-sajtos pite

Ezzel a gyors és persze könnyű recepttel sikerült minden munkatársamat megtévesztenem. Meg voltak győződve ugyanis, hogy darált-húsos rakott karfiolt hoztam magammal, pedig a darált húst nem igazán szeretem. A hagymapaplan alatt található barna valami pedig nem hús, hanem az lenne a pitetészta olyan változata, amit még egy candidás is fogyaszthat. Ez a változat, ugyan kis mértékben, de az első fázis alatt is fogyasztható, és meg kell jegyeznem, hogy a hagyma a candida-populáció nagy ellensége. Ami jó hír, hiszen, ki ne szeretné a hagymát?!


Hagymás-sajtos pite naplementében :-)



Hozzávalók:

- a pitéhez:

30 dkg rozsliszt
5 evőkanál olivalolaj
1 teáskanál só
3 dl víz

- a hagymás-sajtos lepelhez:

80 dkg hagyma
olívaolaj a pároláshoz
2 db tojás
2,5 dl joghurt
só, szerecsendió, bors
10 dkg Anikó-sajt

1. A hagymát apróra szeljük, a sajtot lereszeljük, és a sütőt előmelegítjük 180  ºC-ra. 
2. A tésztát gyorsan összedolgozzuk, majd elnyomkodjuk egy nagy gáztepsiben, és a sütőbe toljuk 10 percre.
3. Míg a tészta sül, a hagymát olajon üvegesre pároljuk, és a többi hozzávalóval együtt elkeverjük.
4. A 10 perc lejártát követően a tésztára rétegezzük a hagymás keveréket, és további 15-20 percig sütjük légkeveréses sütőben.

Nagyon ízletes, hidegen és melegen egyaránt. Salátával együtt kiváló vacsora vagy akár ebéd.