2011. ápr. 11.

Kókuszcsók candidiázis mellett

Nemrégiben szójatejből készítettem vaníliakrémet, ami 4 megmaradt tojásfehérjét eredményezett. Ezért láttam hozzá a kókuszcsók készítésének, melyet igazából, mérések és receptkönyv nélkül készítettem. Persze nem kell hozzá túl nagy tudomány, így bárkinek ajánlom.


Kókuszcsók



Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 15-20 dkg kókuszreszelék
  • 4-5 csapott evőkanál nyírfacukor 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg rizsliszt

1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzátesszük a reszelt citromhéjat.
2. A Lisztet elkeverjük a kókusszal és a cukorral, majd óvatosan a habhoz adjuk.
3. Fontos, hogy ne legyen túl híg a krém. Ha híg lenne, adjunk még kókuszt az egyveleghez.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsire kiskanálnyi halmokat helyezünk, majd középforró sütőben kb. negyedórán át sütjük.

Páromnak nagyon tetszett, és tényleg nagyon egyszerű!