2011. ápr. 12.

Paradicsommártásos tagliatelle

Ha valami egyszerű étket szeretnénk készíteni, kézenfekvő a tésztafélékhez fordulni. Ehhez a variációhoz egy bioboltban vásárolt rozstésztát választottam. Kb. ugyanolyan gyorsan elkészül, de azért az íze egy kicsit más. Jó fűszerezéssel elfeledtetjük a candida-diéta szörnyűségeit!


Paradicsomos tagliatelle


Hozzávalók:

  • 1 csomag rozstészta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 2 kicsi paradicsomkonzerv
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • pár szeletke fekete-erdő sonka (tartósítószer mentes)
  • tetejére reszelt mozarella

1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
2. A hagymát üvegesre pároljuk, majd a paradicsomkonzerveket felöntjük vízzel, és folyamatos keverés mellett a hagymához öntjük.
3. Hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet megrottyantjuk.

A tetejére sajtot tehetünk. (Én a kép miatt ezt kihagytam.) Már tálalható is!