Pár hete feta sajtot vettünk, hiszen ez is alkalmas a candida diéta kiegészítésére. Ugyanakkor rá kellett jönnünk, hogy ki nem állhatjuk a juhsajt ízét. Az ára viszont elég borsos volt ahhoz, hogy csak úgy kidobjuk, így az alábbi receptbe csempésztem bele. Az ötletet az „Anya, ez isteni!” blog adta, ahol gyönyörűek a fotók! (Sajnos, az enyém kevésbé sikerült ilyen szépre.)
Cukkínilepény |
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű salátacukkíni
- 2 tojás
- kb. 8 szál medvehagyma
- 2 fokhagyma
- 75 g fetasajt
- 2 evőkanál rizsliszt
- A cukkíniket lereszeltem, megsóztam, majd hozzáadtam a fokhagymát és az apróra szelt medvehagymát.
- Az egészet letakartam, és egy éjszakára hűtőbe tettem. Persze elég lett volna fél óra is, csak így időtakarékosabb volt.
- A masszához adtam a többi hozzávalót, elkevertem, és kevés olajon kisütöttem.
Nagy sikere lett, pedig nem a legvégén árultam el, hogy feta is volt benne!