Zöldbabbal töltött csirke |
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemellfilé
- ízlés szerint fűszerek
- kb. fél csomag medvehagyma
- 30 dkg sós vízben főtt zöldbab
1. A csirkemelleket vékonyra kloffoljuk, és befűszerezzük, majd előmelegítjük a sütőt.
2. Fogunk egy bambusz alátétet, amit celofánnal vonunk be, és erre rétegezzük a csirkemelleket.
3. A csirkemellekre helyezzük a medvehagyma leveleket, és végül ráterítjük a zöldbabot.
4. Óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a celfonán ne kerüljön a hús közé, és letakarva sütőbe tesszük kb. 15 percre, majd az alufóliát eltávolítjuk, és további 20 percig sütjük.
5. A gerslit ugyanúgy készítettem, mint a rizst, csak tettem alá egy apróra szelt hagymát, és egy kis kaliforniai paprikát (ezt akkor adtam hozzá, amikor már majdnem megfőtt.)
Könnyű étel, és a különleges színkombinációnak köszönhetően ünnepi fogásnak is megfelel.