2011. máj. 6.

Csirkés-cukkinis saslik

Itt a szép idő, és a grillszezon! Ugyan nekünk nincs kertünk, de a sütőben is lehet saslikot készíteni, és máris jobb hangulatunk lesz a mutatós falatkák láttán. Párocskám nagyon örült neki!

Saslik


Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 salátacukkini
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 nagyobb hagyma
  • koriander
  • kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • majoranna
  • szerecsendió
  • fokhagyma

Saslik


1. A csirkét és a zöldségeket (ezt kedvünkre variálhatjuk; nekem ez volt otthon) nagyobb darabkákra szeljük, majd a fűszereket az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával elkeverjük.
2. Az öntetet a csirkés-zöldséges elegyhez adjuk, és egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük.
3. Másnap bemelegítjük a sütőt, és a csirkét, meg a zöldségeket nyársakra húzzuk, majd betoljuk a sütőbe.

Én salátát és héjában sült krumplit készítettem hozzá.